BLOGGER TEMPLATES AND TWITTER BACKGROUNDS

Monday, June 21, 2010

CukUp indAh

kenape plak aku nk cakp pasal cukup indah ni ek..ape yang indah sngt...heheh...aku dah tua ke?..itu ke yang indah nye..xde la...itu biasa sahaja...semua orang akan tua...cume aku nk cerita 1 story ni...n aku amat menghargai nye....masuk je birthday aku yang ke 18 ni.......tepat pada 12:00:28...msg yang pertama dah masuk dalam hp.....berbunyi begini

"Hetta boy.epi bday to u.may god bless u always,
u achieve ur dreams,be a gud boy,make people
proud of u!.May u enjoy ur bdayy too...sncerely
From:....................

bile dapat je msg ni...aku rasa ntah la...apy gile kot..sbb dia antara org penting dalam hidup aku...
walaupon aku taw sekarang ni situasi memg agak tidak menyebelahi aku untuk dirinye..tapi aku
akan cube untuk mendapat kan nye jika dia memg jodoh aku....so ape pon aku kene study n mendapatkan segala kemahuanku dalam hidupku ini sebelum aku cube mendapat kan nyekembali..takpe la...aku akan study setinggi langit..sedalam laut...sebesar kejadian tuhan ini..wah ayat tak bleh bla kan..tapi takpe aku akan sahut cabaran ang mendatang ke atas diri aku..aku xmengharapkan ape yang aku idamkan sume nye akan hadir dalam hidup aku...tapi aku akan buat sume org bangga dengan aku insyallah...thanks 4 wish everyone...n i will achieve my dream dear n be a gud boy..dan seterus nye membangga kan sume org...k



"hanye kerna ko yang cukup indah untuk dimiliki dan untuk dicintai"

keTiadaAAn Aku...

ok....bermula la cerita dimane aku tiada selama dua minggu ni......

aku telah menemani akak kesygan ku ke konvo nye...
so sebelum konvoo mesti la nk beshoping kan...
Bf dia keje jadi aku la menjadi mangse nye..
bak kata family aku ni
sementara aku masih ada ni....hehhe
ini gambar skit2 la yg dapat tunjuk



Lama

salam...hurm ape kene ek aku letak tajuk kat atas ni LAMA?....hehe korang pon mesti taw kan...bile bukak mohdkhalisothman.blogspot.com dalam mase dua minggu ni tetap xde perubahan dengan tajuk paling latest nye Sory....so sye selaku penjaga blogger ini memohon ampun dan maaf dari ujung rambut hingga hujung kaki k..hehe....bukan xnk update tapi not have enough time la nk update ni...heheh..tapi akan aku update all thing that happen to me sepanjang 2 minggu ni yerk...korang jagn risau..terus kan untuk membaca blog ini ok..heheh

Friday, June 4, 2010

Sory!!!

Save Now
salam...hurm sorry yerk to member2 yang buzz kat ym ke...yang im kat fb or myspace..aku tak balas sebenarnye time2 kejadian sebegitu sebenarnye aku main game hahah.....so sbb tu aku tak reply on jerk tapi xde main pon haha....korang nak tahu ke aku main game ape...ish2...sibuk jerk hahha....xpe2 aku akan bitaw da2 jgn nak majuk2..hehe..perasan je...macm la ada org nak bace blog ni perasan btol la mamat sorang ni..aku kalo merepek korg dah bleh abis makan kerepek kort...haha...merapu ntah kemane aku ni...padahal nak cite pasal benda kecik je..tapi sje jerk nk memanjangkan cite kan hahaha...bagi sedap skit bace kalo pendek jerk haha...aku nk bace pon xseronok haha..k la.....aku main game fifa online 2..sspe ada add la aku as friends carlist...hehe....


RAya

salam..........hurm mesti korg pelik kan tgk kat tajuk tu..."Raya"??...ape kene ngan raya kan....lame lagi hehe....tula pasal aku pon pelik asl awl sngt aku nk cite pasal raya ni hehe...smlm my dad balik la johor..dah lme jugak la kitorg xjmpe..hehe..biasa la dia dengan keje dia..aku pon dah paham sngt...xjmpe tu bukan 1 benda yang asing dalam hidup...satu kebiasaan ada lah...hehe...so sesampai je beliau diteratap nye ini...dia bawak la plastik JAKEL yang berwarne Oren....aku pon pelik eh..asl bnyk sngt plastik JAKEL ni....aku dengan xtaw ape2...aku pon tnye


Aku:Abah ni baju untuk ape ni??

ABAH:Lor...untuk raya la untuk ape lagi..

Aku:Raya??....awl nye hehhe....

ABAh:yela...kenape xbleh ke?...ko nak tak siap macm yang lepas...

AKu:huhu..xnk2....

so akupon belek2 plastik tu..untuk dipilih warne untuk baju raya aku...so dah belek2 punye belek...aku pilih la dua warne yang aku post kat atas tu..BIRU DAN GOLD....so sape nk sme ngan aku tahun ni..beli la warne tu ghehhe

Thursday, June 3, 2010

keje...keje...keje

salam...sory smlm update blog skit je haha...kepenatan keje bnyk sngt aku nk buat....untung la spe dapat aku hahaha....perasan nye ya allah ank spe la ni....hehe..ank en.Othman kenape ada masalah biar la nk belagak ke nak ape ke..blog aku punye...wa ada cara...lu ada cara..skrg kat tempat gua ikut cara gua la..hehhehe....ganas nye aku cakp ehhe...xde ape la sje cakp cam tu...xslalu wat pon hehe...konon nk jadi gengster....hehe.bleh ke?....toong la.....memg xbleh haha..sbb baik ati sngt....nk mintak utang kat member2 pon susah...last2 halal kan sje..alamak riak kire ni?...ehhe..xde la..memg sifat aku mcm tu kot....huhuh.....ok2 skrg ni bukan nk cite pasal ni ....aku nk cite pasal keje yang aku kene wat seharian smlm...dari pagi smpai la ke petang ....adoi penat..

ikut kan gambar kat atas ni...macm ni la aku..cume aku punye rambut je xmacm dia haha..serabut kepala...semua nye den yang kono buat...haha..tgk dah cakp negeri plak ni haha..sengal la aku ni...kang mule la aku ni merepek2...hehe..so pagi smlm aku pagi2 dah kene bangun anta akak aku p keje..dia malas nk bawak kete...bagi org johor ko taw la kan bpe jauh dari bandaraya ke permas jaya tu..aku dengan tdo kol 5 pagi..kol 8 dah bagun nk kene bawk kete...xngantuk plak kan...asl ada trafic light aku gunekan untuk tido sebentar hahah....care x...then tba2 jerk dengar bunyi hon haha...aku ni ttgh jalan pon sempat nk tdo kn....then aku blik ape lagi smbg la tdo hahah....


tuk2....dah pukul 1 tgh hari hahha..ape lagi aku pon bagun dan menyiaapkan diri..eh nk kemane la aku ni...cakp pasal menyiap kan diri..ehhe...xkemane pon duk umah je...tapi ready la kalo ada ape2 kan senang..hehe...so aku pon di ajk oleh bonda ku untuk melawat sesebuah keluarga disenai...ya allah best sungguh..ada 4 org budak...sume comel2....n pandai beckp heheh....ske sngt rasa dari petang smpai mlm lepak tu xsedar pon..then trus balik rumah...tapi mak aku je la trus balik aku nk p basuh kete kat depan hotel new york.........tibe2....dah lepas basuh kete tu..aku ape lagi nk cepat la balik aku dah ngantuk ni....then xbleh start...adoi satu masalah bagi aku...dah takpenah2 jadi cam ni..hehe...tepkse make a call tgh2 malm buta..xde topup plak time tu..kene la wat sos topup emergency hahha......so pastu baru la selesai kol 4 pagi..penat nye k la....bye


Tuesday, June 1, 2010

13 signs YoU're FaLLinG In LovE..:)

PeMuLaAn JUn YAng MeNgEmBira KAn

huhuh...gembira??...uhuh ape la ek yang gembira ni....korang jgn pikir macm2 eh xde kene mengene ngan birthday aku...huhu...itu tak kisah pon terpulang yang ingt dan yang tak ingt jgak hehe.....hurm dah2..sekarang ni bukan yang ni aku nk cite aku nk cite pasal lain...semlam jerk dapat la call from sibling yang mengatakan nak pegi holiday.....yeay...lame dah tgu saat ni...tapi mase cuti skolah jgk dapat....walaupon xskolah lagi huhuh..sengal x.??....tpi xpe yang penting bejalan haha...


Baby..baby..baby,...oh...(ringtone)....

Aku:Salam....nk ape call malm2 ni?

Sis:ko Naik Study bape ari bulan?...

Aku:26..kenape?..

Sis:ohw....kalo macm tu sempat la kalo ko nk ikut...

Aku:ha ikut?...p mane...n bile?..

Sis:kitorg nk p Singapore Movie World...ko nk ikut tak...dalm 23 or 22 la....

Aku:Hurm mesti la nk xkan xnk kot..haha...ish dah nak naik tu...

Sis:ko ni excited sngt jerk...macm la jauh U ko dapat tu...setakat segmat....tinggal barang abah leh anta...huhuuh

Aku:AAh ek..uhuhu..sengal gak aku ni...ok2....

so mule la aku berangan2...haha...dengan gambaran2 di internet.....semoga segala nye jadi kenyataan.........heheh...jom2 sape nak ikut.....hehe




Monday, May 31, 2010

JaLan2...

alam..adoi ari ni je dah nk 5 post aku publish kan...hehe..gile ape aku ni...daripada dulu punye la pemalas nk mengupdate blog ni skrg jadi rajin nk mampus plak kenape ek??...korang xnk tnye ke hehe...ntah la aku pon x taw aku kene sawan ape ntah ni tibe2 rajin plak...ehhee..mungkin pas baik demam ni..mud yg sekian lame hilang ni kembali pada diri kot..haha..perasan je lebih aku ni....dah2 mula la tu nk merepek...

Balik je rumah................

sis:woi......jom ikut aku p jusco mlm ni?....

Aku:ha?...jusco..?...adoi malas nye..badan xsihat sepenuhnye lagi ni...nk suh bejalan dah...
malas la......

sis:ohw bile kwan bleh je ko jalan eh...

Aku:dah abis tenaga la ni ...tu malas ..hehee....ko drive aku follow...

Sis...:ok....ko tman eh...xpegi jage ko...report mak(haha macm dak kecik je kan)....

sesampai je kat jusco bukit indah ni...hurm..aku p mlm taw bukan siang..tu atas gmbr perhiasan je..maklum la hp xde kamera...so kene cari kat internet je la gambr nye heheh......aku pon pusing2 la melayan kerenah akak aku ni...aku pon baru firsst time jejak ssitu...selalu nye juz jalan je kat luar xmasuk pon..itupon waktu dah tutp....huhu..rupanye harap je besar tapi xde la ramai sngt...xtahu la kalo time aku ada je xramai org....hahaha..pembawa bankrup hehe...after that...alamak cam essay plaknye huhu....aku pon trus la gerak balik..perut pon dah bebunyi xmakan lagi ni....pikir punye pikir last2 malas nk cari tmpat makan...pergi je la drive thru kat mane??...kat mcdonald...huhuh...dapat la jgak makan org belanje..nk tgu aku blanje lambt skit la..hahah..ekonomi xbape nk stabil now ni..hehe..sory yerk.....then kitorg pon trus la kembali ke rumah..dan berehat...sekian cite ku ini hehe

Rindu!!!

cite pasal gambar kat atas ni plak......
ish bnyk nye aku post ari ni hahah...
mane idea la smpai ni..thanks to god...
masih bagi aku berkarya lagi...adoi berkarya ke ni...
apela ni tlis cam dairi jerk....
hurm...pasal gambr kat atas ni ......memandangkan
aku pon dah lama excersice....terasa rindu plak kat track skolah tu...
huhuh..dlu srtiap minggu mesti 3 kali pegi turun jog...
10 round ngan farez,macha,paan...adoi rindu la ngan korg....
bile nk jog lagi..haha..walaupon selalu korg abis dlu...
korg atlit aku ni hanye insan yang lemah jerk haha....
macm org gile kan kite sume...org kul 4 pagi sedap2 tdo...
kite p belari kat track cam kene denda tapi takpe..
sbb korg la aku pon fit cam korg ...
thanks....
:)

Dugaan ketIka BekErJa


argh,.....asl la aku tepkse jgk wat keje ni...walaupon agk berat nak wat tp aku tepakse jgk buat sebb keje kan.....ntah la aku pon xtahu cam mane la aku leh terjebak dalam menyediakan benda ni....siot la....aku xnk pon wat tapi ape hukum nye kalo kene buat jgk kerana kerja???....ada kah ni dikatogori kepada darurat?...DAMN!!!!!!!!!.....argh....ckup la sekali aku da xtahan da...perh bau dia korg xpayah cakp la ...aku rasa ni la pengalaman paling perit dalam hidup aku selama ni tepkase bedepan dengan benda2 ni.....

guess:Waiter...Please give me 1 beer n red wine....
Aku:wait eh sir....i will pick up for u.....
(walaupon berat ati aku ni nak amik untuk dia...aku tepakse jgk la merelakan diri..tanpa niat yang jahat...aku cme berdoa pada tuhan semoa teguh kan iman aku untuk melawan segala dugaan darinya....)...aku pon p la amik beer n red wine untuk guess tu....aku pon xtahu mane satu beer mane satu wine...adoi nk tnye segan..tapi dalam ati aku...kalo xtanye sesat jalan cam peribahasa melayu tu..huhuh..aku pon tgelak sorg2 adoi sengal...tu la xpenah keje hotel nk keje hotel

Sampai kat bar.....

Waiter1:Yes bro nak air ape....
Aku:beer n wine.....
Waiter1:tu amik la dah sedia kan...
Aku:ha?(blurh xtahu mane satu)...
waiter1:ko baru ape kat sni?.....smbil tegelak..hahaha
Aku:aah bro..mane satu ni ...hehehe..(aku pun tergelak jgk...
waiter1:wine yang wane purple tu..beer yang wane cam air kencing tu....hahah
Aku;thanks bro...
(dengan dugaan yang amat memeritkan aku pon bawak la p guess tu..ya allah bau dia xpayah nak cakp la kan...xmacm busuk plak..kalah org xmandi seminggu pon......)

sampai je kat table tu.....

Aku:Sir...this for u....dengan berat nk senyum..(tapi keje memg tepakse senyum,...aku pon bagi la dengan xseikhlas ati)..
Guess...:ok thanks u..if i want more can rite?...
Aku;yes i will bring for u...juz call me k...

(dalam ati aku hanye la memikir kan niat untuk bekerja)


Sunday, May 30, 2010

Happy BirthdAy To My Besties On May

huhuh..kek kat atas ni sekadar perhiasan je k kawan2...hehe..sory la xdapat nk buat untuk korg ramai sngt kwn bff aku yang lahir bulan 5 ni hehe..so ape yang diberi hope diterime dengan tgn terbuka....aku harap korg simpan la yerk..walaupon xseindah mane..tapi bile aku melihat benda tu satu hari nanti..insyallah dalam ati ni akan rasa tenang n bahagia smpai ke akhir hayat..wah ayat xleh blah si jiwang karat ni hehe....poyo nk mampus..sawan agaknye hehe....lame xtulis blog ni skali tulis merapu jerk en.khalis sorg ni hehe..xpe ape pon aku akan tunjuk kan gambr2 spe yang bff aku lahir bulan ni k..hehe..

ha...yang ni intan..ceh macm nak mule kan 1 filem plak....nk cite2 cam ni..xpelah juz nak hiburkan ati yang membaca...dia ni..ak pon x taw...cam mane leh sesat dalm hidp aku hehe..
eh2..xdela intan jagn mara eh kalo bace...dia ni secara automatik jdi kawan aku mase aku couple ngan kwn dia la...mule2 cara dia agak x sekepala ngan aku...tapi bile btol2 aku da kenal dia..da borak sume..rupenye dia la kepla paling same.haha....tapi yang best nye pasal kitorg ni....walaupon baru kenal..tapi rupe2 nye yang kitorg ni dapat taw...kitorg ni kawan dari zaman skolah rendah lagi...huhu...sengal...mase tu aku gadoh2 ngan dak2 sigs ngan star depan bustop sekolah tak tahu plak rupenye salah sorg tu intan..hahah..terkantoi plak dlu2 jahat...heheh ok da la tu xkan nk cite sume.....korg jgn pikir lain plak sbb aku letak dia first...sbb birthday dia (2 may)..so ikut turn eh..hehe.
ha...yang ni plak aiman...aiman xkisah...hehe..lek man jgn mara..xbaik walaupon ko muda...ko tetap dah tua...hehe..sbb lahir dlu dari aku....dia ni lebih kurg cam adik aku la....aku baik sngt ngn mak dia....n aku dah anggap mak dia mak kedua aku la..if aku ada masalah aku akan cite ngan mak dia jgk..eh asl cite pasal mak dia plak ni silap2..hehe..k tukar blik...so kitorg dulu kat skolah time aku blaja akaun mak dia ckgu aku..so dia selalu la menyyebok nk bekepit kat mak dia tu..huhu..dah besar nk duk ngan mak lagi..tahu la abg2 yang blaja ensem2 haha..perasan nye ya allah...so kitorg selalu la kaco2 dia...dia pon memg dah jadi macm adik da kat kelas aku..sebb mak dia mak kitorg sume...so tahun ni hang pmr..so wat la tol2 eh...jgn main jerk.....(15 may)

yang ni plak epah..hurm..nasib dia agak baik la ...org sume sibuk smbut hari guru..mak dia sibuk betaruh nyawa untuk dia....kat hospital..dan lahir la dia pada 16 may..hari yang begitu keramat kepada tenaga pengajar di negara yang diberi nama MAlaysia..hehe..ceh ayat nk begitu sekali..hehe..xpe hiperbola namenye ni...huhu..dia ni ...tersenarai sbb memg dia la kawan aku dari kecik..hahah..dari zaman tadika smpai la nk masuk U...tetap besama ngan aku..huhu..jgn salah anggap plak k...aku memg kawan bff ngan dia...huhu..so aku rasa dia la org yang tahu hampir sume jalan hidp aku..ehhe..dari aku kecik sampai da besar...nk bohong pon x mampu..mesti aku cite ngan dia hahah....so ape2 nk korek tnye la dia eh....haha...terbukak plak tempat rahsia...eepah2....jgn macm2 eh...eheh..adiah t tgu aku blik sgamat aku bagi..ehhe

hehe...fara jgan mara eh..gambar x penuh..ni sume gambar dipilih ikut kesukaan dihati...hehe..so gambar ni sweet sngt...so terpilih untuk ditayang kan diblog nihehe...tahniah yerk...19 may dia ni diilahir kan...aku kenal dia sejak form 3....pada mula nye di friendster...then beralih plak kepada myspace form 4 n form 5...than dia block myspace dia..untuk tumpu kepada spm..n tahniah result dia memang mengagum kan...i proud with u dude...huhu....so dan kini kami kembali bercontact dia dalam facebook..hhuh...ikut zaman skrg ni memg susah nk putus hubungan ada je rankaian yang satu kan kami semua....hehe...kite kan 1 malaysia.....dalam2 banyk2 yang ada dalam senarai ni...dia sorang la paling untung sbb dapat kad handmade MOHd Khalis Othman penuh lagi nk tlis haha...keluaran setahun sekali jerk..limited edition tu...hehe..so hope kamu suke k.... :)
cantik ke si dia ni??...tu aku no komen..hehe.tnye empunye diri la k...aku x terlibat pon dalam kees ni...huhu...yang ni plak lahir 22 may....mesti korg pelik nape la bnyk pompuan kan...haha..laki tak de pon dalam senarai ni...nk wat cam mane bukan rezeki diorg dalam bulan ni..mungkin dibulan lain insyallah aku akan post jgk...jgn sedih k...lagipon aku memg suke kwan ngan gurl2 ni..haha..sebab kepoh..so bnyk la cite..kalo tnye sepatah seribu patah pon dia bleh jwb hehe...yang ni aku kenal cam mane ek,...aku pon xtahu..uhhu..kat myspace kot...aku main add jekr...then aku tgk dia ni bnyk kwn ngan dak skolah aku..aku pon tertnye la spe kah dia ni...glamour sngt ke sampai 1 sk kenal haha..so aku pon mengacau2 dia..then bile dah lame mengacau....terbaik plak..uhuhu....so kadang2 aku ada jgk la cite hal prob kat dia tapi xsume la..
dia busy memanjang haha...jgn mara ye cik adila....so adiah dia ni xdapt...xmintak pon..ahaha..kene mintak baru dapat ye cik adila...hehe...sory la lambt wish ari tu..aku keje..so kene paham la yerk..heheh

lastly,alamak cam wat essay plak..uhhuh..setelah lame aku xcontact ko surin...tapi aku tetap ingt birthday kawan rapat aku ni....ko la kawan aku yang xleh aku lpe...susah senang kite besama kan2....tido sekatill...menanggung masalah pon sme2..ko jela yang bnyk rahsia aku ko tahu..so thanks bantu aku selesai kan sume masalah..nasihat ko memg la ptt aku dengar dari awl..tapi aku keras kepala...ape pon thanks la..bile aku tebayang kan hostel ko la org petama aku ingat ngan paan....yang penting jerai 2 tetap dihati.....masih terbayang aku macm mane kat ostel dulu mandi besama,tdo besama,basuh besama,kene denda sme2 sume skali la..apepon happy birthday bro...aku tak kan lpe kan ko....

p/s:kepada sesiapa yang tak tesenarai tahun depan bleh cube lagi ataupon bulan yang akan datang sebab korg bukan lahir bulan ni hehe...so sesape yang nk dipost kat blog ni baik2 la ngan aku yerk hehe

Cahaya Dalam Kegelapan

tgk pix kat atas ni korg da leh agk tak ape yg aku nk cite...ahahha...tbe2 plak eh cahaya dalam kegelapan...korang jgn la pikir yg bukan2...aku bukan ada wat jahat pon taw...dari jahat nk jadi baik dngan 1 peristiwa yg belaku..huhu..xdela...aku ada gak jahat2 ni tapi juz nakal...aku insyallah leh jadi baik kalo ditegur....huhuh...hurm dah2 mohd khalis ko jgn nak merepek disiang hari buta ni...heheh....cahaya dalam kegelapan cite dia cam ni sebenar nye...bagn2 tdo je pagi ni..aku rasa cam ada semangat balik nk menulis blog ni...jin mane rasuk aku pon xtaw la....aku bile tgk post kawan2 aku yang lain panjang berjele2...rasa cam aku pon nk buat jugak...sebb aku ni xde diari...n xminat la nk tulis diari ni bajet kepala otak ni bagus sangt jerk...boleh nk ingt seratus peratus....hehehe...tapi takpe dengan ada nye blog aku ni..aku rasa aku akan cube update sedaya upaya blog ni untuk menjadi tatapan umum dan sentiasa di hati...ceh macm dalm tv9 plak....dekat dihati...huhuhu....so aku harap dengan semangat baru aku ni..aku dapat trus berkarya dalam dunia blog ni...xkisah la org nak baca ke xnk..boring ke seronok ke..aku tak kisah.yang penting aku nk jadi kan blog ni..mcm buku hidup aku.ape yang penting dalam hidup aku....aku akan tulis kat sni..sbb ni blog aku sukati la aku nk tulis pasal ape..siapa.di mane..bagaimana..n so on..yang ske leh trus membaca..yang xske tepulang la yerk...walaupon aku ni xpandai mane nk menulis tapi ini je yang aku termampu nk buat heheh..hope semangat ni akan terus bekekalan....insyallah....korg bagi support k..hehe....:)

Friday, May 28, 2010

Keje


salam...adoi lame sngt x update blog ni...sory la kwan2...mud aku xde la nk mengarang...
tapi aku cube jugak la seminggu sekali update...adoi teruk nye perangai aku skrg ni heheh...
perangai aku jadi pemalas nk tulis ni pon bukan ape..sume nye sbb aku busy bekerje la kwan..
jgan la mara..aku cari rezeki..huhuh...aku xla sekaya yang korang sangkekan....so kene la cari duit poket sndiri...hehehe......Aku pon tgh bosan akhir2 ni...xde keje...aku asik makan tido makan tido jerk...naik gemuk da blik badan aku yang slim la konon nye hahaha......aku keje kat thistle johor baru dibahagian banquet.....walaupon keje nye amat la penat ...tapi yang penting aku aku happy keje kat sne..boss,rakan sekerje...sume 1 kepala walaupon umo kami amat la jauh..uhuh..
k la tu je nak tulis xde mud llagi la...karang skit da bosan hehe





Monday, May 17, 2010

BaBy

Ohh wooaah Ohh wooaah Ohh wooaah
You know you love me, I know you care
Just shout whenever, And I'll be there
You want my love, You want my heart
And we will never ever-ever be apart

Are we an item? Girl quit playing
"We're just friends"
What are you sayin?
said theres another and looked right in my eyes
My first love broke my heart for the first time,

And I was like
Baby, baby, baby ooh
Like baby, baby, baby noo
Like baby, baby, baby ooh
Thought you'd always be mine, mine

Baby, baby, baby oohh
Like baby, baby, baby noo
Like baby, baby, baby ohh
Thought you'd always be mine, mine

oh oh
For you,i would have done what ever
And I just cant believe we ain't together
And I wanna play it cool, But I'm losing you
I'll buy you anything, ill buy you any ring
And I'm in pieces, Baby fix me
and just shake me til' you wake me from this bad dream

I'm going down, down, down, down
And I just can't believe, my first love won't be around

And I'm like,
Baby, baby, baby oooh
Like baby, baby, baby noo
Like baby, baby, baby ooh
Thought you'd always be mine, mine

Baby, baby, baby oooh
Like baby, baby, baby noo
Like baby, baby, baby ooh
Thought you'd always be mine, mine

Luda, When I was thirteen, I had my first love
There was nobody that compaired to my baby
And nobody came between us
that could ever come above
She had me going crazy
Oh I was starstruck
She woke me up daily
Don't need no Starbucks
She make my heart pound[wwwhhhooo]
and skip a beat when I see her in the street
and, At school, on the playground
But I really wanna see her on a weekend
She knows she got me dazing
Cuz she was so amazing
And now, my heart is breakin'
But I just keep on sayin'

Baby, baby, baby ohh
Like baby, baby, baby noo
Like baby, baby, baby ohh
Thought you'd always be mine, mine

Baby, baby, baby ooh
Like baby, baby, baby noo
Like baby, baby, baby oooh
Thought you'd always be mine, mine

(Now I'm all gone)
Yeah, Yeah, Yeah
Yeah Yeah Yeah
(Now I'm all gone)
Yeah, Yeah, Yeah
Yeah, Yeah, Yeah

(Now I'm all gone)
Yeah, Yeah, Yeah
Yeah, Yeah, Yeah
Now I'm all gone, gone, gone, ooh
I'm gone

Thursday, May 6, 2010

MaLaS

SAlam....dush apehal ngan diri aku ni..now ni rasa malas sngt nk update blog ni...xseperti dulu kala.....sorry kepada pembace2 blog eh...bukan xnk update..always busy with my work..mood pon xberape nak ok now ni..yela..nk pikir mase depan kan...mcm2 bermain kat kepala ni...hehe..aku rasa korg pon macm tu jugak kan..jgn xnk mengaku eh...ehhe....so hopefully sngt korg paham situasi aku ni....ok la..baru2 ni aku daat tawaran melanjutkan pelajaran ke diploma perakaunan di Uitm,...uitm mane?...hurm jauh sngt...rasa cam xnk pegi jerk..haha...xpe la jauh2 pon tetap kat ati aku..iaitu UitM Segamat...walaupon jauh la sngt kan..tapi aku tetap appy sbb ape yg aku nk dapat..alhamdulilah syukur...lagipon kawan2 aku yg lain tetap ada....jgn lpe k nanti kite gegar kan UItm segamat...hehe...yang tak dapat tu jgn bersedih k...truskan berdoa untuk memberikan peluang kepada u all...jgn risau tuhan maha adil...setiap makhluk nye akan mendapat manfaat daripadanye...insyallah....kepada kawan2 yang ke matrik plak 10 mei is ur day....hope trus kan perjuagan yang masih blom selesai lagi....diharapkan segaa nye akan berjaya disane...walaupon aku tolak tawaran for matrik aku tetap rasa debaran nye..n bepikir ape la jadi kan if aku p matrik ni...haha...berangan plak kan..dah la xmasuk nk sibuk2 plak..dush2...hehe..xpe kite kan sehati sejiwa..ape yg berlaku kite rasai besame haha....k la ini je nk post..cube mengembalikan mud yg kian lame hilang ni...tolong kawn2 naik kan semangat aku nk tulis blog blik hehe

Thursday, April 22, 2010

BEriTa BAik

salam......
sorry la yerk kawan2,...
now ni sye busy sngt nak mengupdate blog
xleh nak tulis panjang2....
hehehe...makan masa nanti nak merepek..
so now ni kite direct jerk eh..
tahniah kepada kawan2....
yg dapt matrik
hope korg xlpe yg lain k...
sme2 kite bejaya t....
jagn lupe kawan yg selama ni membantu
aku pon nk bitaw yg aku dapt matrik
kolej matrikulasi pahang...
hehehe....xtahu pon kat mane...
if Upu aku xdapt ape aku nk
so aku akan gerak kesne..hehe

Saturday, April 17, 2010

TAG LAGI 8 ORANG.

1. Bukh
2. Zamel
3.Wan chek
4.Faiz
5.Nana
6.Intan
7.Farah
8.Aina
SIAPAKAH ORANG NO. 1 KEPADA ANDA ?
Ex schoolmate, Bestie :)

KATAKAN MENGENAI ORANG NO. 6
Kawan Dari zaman Kanak-kanak tapi Bru Jumppe hehe

NO. 3 ADA HUBUNGAN DENGAN SIAPA ?
Ntah dia. Asik tukar2 jerk...heheh

BAGAIMANA PULA DENGAN NO. 5 ?
Ajak kort...sbb dia asik cakp nme tu jerk..hehe

PESANAN KEPADA ORANG NO. 4
Jadi la lelaki sejati k..heheh

KATA-KATA UNTUK ORANG NO. 2
Ada Makwe Jgn Lupe Kawan K...


ADAKAH NO. 5,No 6 & NO. 7 MEMPUNYAI PERSAMAAN ?
Mereka Gurl2...dan kawan baik


BagaImana No 8
x meluPekan Kawan nye...:)


PERASAAN ANDA TAG INI :

Biasa je. Tkde perasaan :)

About me

what is your full name?
Mohd Khalis Bin Othman

when is your birthday?
21st of June

what is your daddy's name?
Othman bin Jais

what is your mum's name?
Sukarti Bt Md Tahir

how many siblings do you have?
7

where do you live?
Johor

your favourite colour?
Soft ColOr

still studying?
Still waiting. ngeh

do you have a bestfriend?
Yes

do you love them?
Yes i LoVe Them

pop or jazz?
poP

chicken or beef?
chIcken

coke or 100 plus?
100 plUs

what brand is your purse?
BodY GloVe

how much do you have in your wallet right now?
Err..Rahsia..t org cakp menunjuk..:)

skirts or jeans?
Jeans

shirt or KemejA
Both

WatcH Yang Aku Pakai Skrg

Swatch
favourite watches brand?
PoLo,Adidas,Nike

do you have girlfriend?
Not Yet

facebook or myspace?
Facebook

what is your dream?
Jadi Org Yang PaliNg Bejaya

Friday, April 16, 2010

Blog oh Blog

Salam...sorry kepada member2 yg selalu mengikuti blog sye ni yerk..lame sudah tidak ku update....busy la now ni...n tak de cite yg menarik rasa nye nk cite...sebb hidup aku sme jerk...TLDM (tIdo+LepAk+Makan)=TLDm HEHEh.,....nk wat cam mane..org abis spm macm ni la hidup nye heheh...so ape nk dicite kan...xkan nk cite...bagun kul bpe...tdo kol bpe...makan ape....lepak ngan spe...ehuehe.....tu yg malas jerk nk update.....now ni aku kat johor je...tolong2 akak aku kat kedai dia...padahal jual sume barang untuk wanita...tapi aku lelaki yg tayang muke kat situ...konon bajet maket sngt la...padahal wat customer lari ada la...hehe....sory akak2....xpe...insyallah ada hikmah nye tu...hahaha,...so korang rasa2 beminat nak datang tu...

datang la yerk...hehe..jgn malu2 jgn segan2.....harga boleh dirunding...ahhha...promote plak...xleh blah siot...ehuehe...tapi jgn risau la..bleh punye..kalo aku ada lah..ahahha...k la ni jerk ak nk tulis dlu t ada mud nk update....aku update bnyk!!!hehe

Friday, April 9, 2010

RiNdU.......:(


Salam......hurm sbnrnye aku pon tak tahu ape yg aku nk tulis ni....tapi cube jgk a sbb dah lame rase nye tak update.....hehehhehe......t pembace2 admire mara plak..hahaha..perasan jerk ada org nk bace blog ni.....hopefully ada la.....heheh..penat tulis ni..ceh beharap plak kan....takde la tepulang la korg nk bace ke x nk ....up to u.....keje sye cume menulis dan mencerita kan ape yg belaku kat sye.......huehueh......sejak dua menjak ni...aku asik menetap kat jb jerk....bile la agknye ek nk balik ke segamat....aku rasa memgla aku ni ank jati sne...aku rindu korg yg kat segamat..takpe insyallah 1 hari nanti aku blik jgk...tapi aku rindu gilerk now ni ngan ank2 sedara aku...selalu aku akan main ngan diorg...now ni dah tak...sbb aku pon dah jauh dgn mereka.....now ni aku dapat rasa macm mane akak2 n abg2 aku rasa bile diorg call ank2 buah aku...mungkin aku pon sme ngan diorg ni..huhuhu....adoi jiwang plak.....tapi ape aku nk ckp kat ank sedara aku....i miss u so much!!!!!!!!

Tuesday, April 6, 2010

SurAt Buat SaHaBat Ku


Sedarlah sahabatku,
Bisikan syaitan bukannya satu,
Segenap ruang cuba dilalu,
Selagi akhir belum ketemu.

Sedarlah wahai sahabatku,
Hidup ini bukan untuk individu,
Al-Quran tidak pernah berkata begitu,
Lagi syurga sentiasa menunggu.

Sedarlah wahai sahabatku,
Jangan kerana ilmu engkau begitu,
Hanya Allah yang tahu,
Setiap manusia syukurnya perlu.

Sedarlah sahabatku,
Langkah syaitan ikutnya tidak perlu,
Yang mana satu tidak kita tahu,
Mohon ampunlah selalu.

Sedarlah sahabatku,
Ukhuwah itu amat perlu,
Buang hasad buang cemburu,
Islam ini majunya perlu.

Sedarlah wahai sahabatku,
Bersama kita saling membantu,
Meredah onak duri dan liku,
Menuju jalan yang satu.

Terimalah suratku ini sahabatku,
ingin aku bersamamu seperti dahulu,
mencari redha Allah yang satu,
semoga dikurniakan selalu...
Amin...

Sunday, April 4, 2010

PiKoM Pc FaiR


hurm..........memg dah lame aku tgu saat ni...heuheu.....spe x ske kan....bab jualan murah ni...aku rasa sume org suke.....heheh...so bile tersebar jerk banner kat bandar pasal pc fair ni...aku memg dah rancang la memg nak pegi...dari awl lagi....padahal belum lagi nak dekat aku da wat preparation untuk ini...hehe..so aku harap sngt x de halangan yg menghalang aku untuk kesane,,....so tibe mmasa nye...alhamdulilah la memg x bnyk halangan..skit2 tu ada la...tapi x jadi masalah bagi aku sume tu...everything ok...so aku pegi la ngan member2 aku....tujuan memg nak beli barang mula...tapi mak ai....ramai dia x payah cakp la....baik2 sejuk pon leh jadi panas...bnyk sangt la carbon dioxide dilepas kan..tu x temuasuk gas yang lain..heuhee....so aku pon jenguk jela,...pusing2 situ...sbb aku memg x nk beli pon juz nak window shoping usha barang yang ada kat sne...nanti mlm skitt bru datg...sebb harga akan jatuh..ni tips la yerk,..untuk pembeli2 kalo ada macm..sbb nye kadang2 harga diorg lain2...ehuhuh.....tapi aku paling x ske ngan pc fair ni..salesman or saleswomen ke ...mane2 la x kisah....memg agak merimas kan aku...rasa macm ape siot...macm artis pon ada padahal x glamour pon...kalo bleh nak kejar smpai 20 org.....padahl jual barang same......aku pon ape lagi..cakp la dah beli ke or jawapan yg bleh wat diorg trus x ggu aku.....huhuh....so tu je la cite pasal pc fair ni.........harap2 ada lagi hehhe

Friday, April 2, 2010

1 ApRiL


hurm....cakp pasal 1 april ni mesti ramai yang terkena april fool kan,...huehue...tapi tak payah la kite sambut kan sebagai seorg islam....kite pon taw nape hal ni belaku..heuhe..xkan aku nk jadi ustaz plak cite...pandai2 la seach..kat internet eh...xde masa nk menaip panjang2...ehuheue..eh ape aku merapu ni..aku bukan nk cite pasal ni....pasal ni nanti lambat skit..hehee...so first thing aku nk cakp pasal 1 april ni.......happy birthday to my lovely mum......walaupon selama 5 tahun ni
alis x penah ada di sisi mak.....hanya mengucap melalui telefon sahaja...tapi tahun ni semua
bertukar..sbb aku da duk umah..huhuh..hurm pada malam birthday tu...aku menunggu mak pulang dari kl....tapi x sampai2....nak wat cam mane mate pon da x tahan...aku pon akhirnye..
terlene di buai mimpi2 indah...wah gitu..ayat x leh blah..hurm...akhirnye xdapat jgak la...
aku jadi yang petame....huhuh...korg tahu tak sebb aku nk no 1 kenape....sbb 1 malaysia...
haha..eh ape aku merepek ni tak de kene mengena....sbbnye...aku ni x penah jadi no 1 ...
yela duk ostel dak baik..hp x bawak...jadi nk kene tgu ada masa yg lengang bru g publlic...
n make a phone call...ehuehue.....tapi kali ni lain plak cite nye....hurm selepas bgn je pagi aku
terus mendapat kan mak untuk mengucapkan selamat ari jadi...walaupon aku rasa aku lambat...
xpe la janji dah niat..hahaha..poyo...so trus dapat kan mak then dakap peluk n cium dia..
walaupon x mandi agi,...hehehe...itu menunjuk kan kasih sayang..xkira ape yang belaku..
heuheue...thanks mum..semoga dipanjangkan umur dan dimurah kan rezekki....hehe...
pasal...org kat atas ni,....same la cam aku kene ahahha.....bile aku di kene kan april fool...
aku ingat tak kene sbb dah nak tengelam matahari...huhu..tapi last2 kene jgk walaupon bukan
ngan kawn2 aku...sbb aku tak lepak ngan diorg cam dulu2...ngan family jerk kan...
Maaf ku tak bisa memilih dirimu.........(ringtone call)....
satu panggilan telah aku perolehi daripada abg ipar aku..ehueh.....tgh bawak kete plak tu...
tbe2 dia ckp...my bro ada masalah....aku kalo pasal abg ni aku cam care skit...pasal..aku dah cam
abg dia plak...ahhaa...mak aku suh tgk2 kan dia..sbb aku plg rapat ngan dia....so aku pon ape lagi..
letak phone n make call to my bro....ak pon cakp la dia kenape sume kan...jap agi dia cakp x de ape pon..so aku masih x nmpk agi....so aku pon call abg ipar aku blik..bile aku cakp jerk abg aku x de ape2...trus dia cakp...bro lu dah kene bro.....april fool..............perh tak akutebahak2 aku kelak time bawak kete kan.,...ada la nak menangis sampai aku gelak,..ahahha...apepon thanks bro....seronok......ahhaha..macam kene panggilan hangit plak..ehhehe...so ni je la aku nk tlis..
t kalo ada cite lagi aku cite k.....

Wednesday, March 31, 2010

KwaN2.......

PLKN......heuheuheue

syukur ke hadrat Illahi kerana masih memberi kesempatan kepada saye untuk meneruskan kehidupan ini dengan sempurna dan seronok.,
syukur kerana masih memberi saya peluang untuk bergembira.,
alhamdulillah.,=)
dengan ini saye secare rasmi tidak dapat ke PLKN.!
yeyyyy.!=)
terselamat jua aq dari terheret ke HELL
tapi malangnye
kawan baik aku kena....heheuheu
but its oke
and actually padan muke.!
and to those yang turut same dapat
TAHNIAH.!!!!!!=p
hahahaha.!
juz enjoy ur life k.???
its actually not dat bad
like...watever.!!=p
relax.!
its only three months
xyah ar emo2 sangat
k...........
sorry la kwn2....
aku x hantar korg....ari tu...aku kat jb la...
bukan aku x nk antar taw ,.... sorry sngt... kepada kawan baik aku 3 org ni.. happy la taw


faiz
bukh
alan

GembIra


salam...arini aku rasa happy sngt apebila
dapat tahu yang si dia bejaya dpt
untuk ke interview JPA...
jadi aku harap dia dapat la..
menjalani dugaan dan rintangan dalam
interview yang akan dilalu nye...
walaupon aku x de kat sisi dia or ape ke..
yang penitng aku akn doakan dia...
supaya bejaya dalam interview tu..
hope buat la yang terbaik ....

ni antara kata untuk diri kamu k....

Trust your heart don't be afraid to reach out to something new.Go ahead get yor hopes up even if things turns out differently than you have imagined.You will have tried,you will have learned,you never have to live with regrets.It seems to me what wears us down the most in life aren't the chances we take but the ones we don't take,the dreams we put aside,the adventure we push away.So what ever you want in life go for it an dalways remember no-matter what trust youer heart.

Every sunset gives us one day less to live! But every sunrise give us, one day more to hope! So, hope for the best. Good Day & Good Luck!


Driver Oh Driver...:)

gud morning................ah spe yang kaco aku nk tdo ni dah la aku penat...tak ckup lagi...
hehehe..ayat yang agak kurang ajar eh...padahal mak aku yang mintak tlong..ehuehe...
tapi dia tolong kejut jela...abah aku yang nk aku tlong dia...hurm...walaupon rasa berat sngt kelopak mata ni macm berkati2 kampit beras kat kelopak mata aku ni ....aku bngun jgk la kan sbb abah ni sekali cakp jerk nk kene bangn kalo x bangn mengamuk la nanti,..ehehe....tapi pagi2 lagi aku rasa abah seorg yang caring...selalu kalo aku bgn pagi bnyk alasan yang aku bagi untuk smbg tdo balik..air sejuk la nk panas kan...air tak penuh lagi la da besen...tapi itu semua nye hilang dari kate2 aku apebile aku tgk air sume da dipanas kan..air sume da dipenuh kan..aku rasa dalam kebusyian abah bekerja...dia tahu perangai ank dia ni...jahat kan..syg abah..muahx........so aku pon begegas mandi la ...sbb dia nk kene smpai kol 9...tapi selalu nye dia akan datang lebih awl...so aku pon cepat2 la siap..xensem2 pon g jadi driver jerk...ehuehuehe...so aku pon anta la...tapi ni la buat kali petama nye my dad bagi kepercayaan untuk bawak dia...aku pon gegil jgk..rasa cam ujian ngan jpj jerk....huhu..yela depan ayah xkan nk tunjuk lagak kan kite bleh bwak sehebat raikonen..ehuhuee..jadi aku membawa dengan penuh hati2 n mematuhi peraturan jalan raya hehehe....so then aku balik umah....baru nk baring balik.....mak aku da panggil da...suruh anta pergi pelangi...then aku pon buat la....pergi balik aku la yang amik nye..ehehe.....so tak pe la..demi kuarga aku melakukan dengan penuh keikhlasan..ceh konon...
then ptg tu aku gunekan la masa untuk tdo...eheuheue......

EvOluSi Kl DrIft 2


ape komen aku pasal cite ni eh...ntah la aku pon tak tahu,,,ehuhee..sebenarnye aku tak ready nak tgk cite ni sebenar nye....ingat kan aku nk g tgk ari sabtu....tapi kawan aku tbe2 ajk ari jumaat mlm..tak tekujut aku kan nk tgk cite ni..tapi takpe la esok ke luse ke...tetap sme jalan cite dia bukan bertukar pon kan kawan...cite ni aku rasa best n great la...bangga jadi ank malaysia...
xsngke org malaysia pon hebat..malaysia boleh.....so kat korg g la tgk sementara ada lagi kat wayang huehueh

Thursday, March 25, 2010

FutSal!!!


hurm....tgk gambar kat atas ni x de ke mengene pon kan ngan tajuk kat atas...ehuehe....memg la ape la korg ni ...gmbr ni dah abis main heheh....semua xpayah cakp la kan peluh cam mane..lame dah tak besukan maklumla sejak2 abis skolah ni...ehhee...masing2 perut semakin naik..lemak semakin tmabh...kilo pon semakin tinggi...ahaha....then kitorg pon main la...yang gambr kat atas ni yang mane nak amik gmbr la...yang takde tu...awl sngt nak balik tu yang takde..ehehe....semua kat atas ni budak kelas aku time skolah rendah...ni jerk yang datang..yang lain busy la ape la...
tapi x pe tetap seronok kan kawan2....ehuehueh...ape pon seronok jumpe korg hope nanti2 kite wat reunion eh 1 kelas...kite p tepi pantai ke buat bbq...ehehe...tu tgu sume dah keje la n ank bini eh...ahahah.......walaupon kite seri....main futsal ni...tapi kalo lawan sape bnyk peluh bleh kot ada pemenang nye..e.ehehhe...k la tu jerk nk post...hope jmpe lagi k kawn2...miss u all...

Wednesday, March 24, 2010

JaLaN2.....huhuh

salam........hurm now ni aku cube la eh update ape yg aku wat selame bpe2 ari..ehuhe...walaupon x berape panjang tapi dapat di simpulkan cukp kot...korg pun bukan nak amik tahu sngt pon hahahha...hari isnin ...aku dari segamat aku gerak ke jb..asik duk segamat kan...aku pon rasa nak la jugak jadi org bandar jap..ehueh...duk jb la ...ape lagi.....xde ape nak dibuat kat segamat...so aku rasa nak rest kan kepala aku yg serabut ni kat jb...kat jb x la ramai yg kenal..so xbnyk masalah yg timbul huehue.....smpai jek kat jb...aku trus memandu kereta,.,,,ke jusco tebrau city...untuk menunai kan janji huhuh....aku pon begegas la kesana...walaupon terlambat .....huhuh...sory eh kwan2....jgn mara....biasa la org jauh....tapi aku datg jgk kan..ehuhe...
sampai jerk kat tebrau city ni ....aku pon parking...so contact la member2 aku yg nak jumpe tu...euhe.....walaupon penat aku cube tersenyum..ehuehe..yela bukan selalu dapt jumpe kan...so aku pun naik ke tingkat atas untuk bertemu dgn diorg....so diorg nak tgk wayang...aku on jerk..ehuhe,,,,....hurm cume yang kali ni wayang aku x bayar....ape la korg ni..ptt nye aku yg blanje taw..ehuehe,,malu jerk boy kene blanje..ehehhe...xpe ape pon thanks taw....hurm kitorg tgk cite ape nk taw ke..ue,huhu....sibuk jerk...ceh k la...kitorg tgk alice in wonderland...cerita dia...best..seronok lak..untuk tontonan umum..ehuehe...so aku harap korg p la tgk

....after that....aku pon jln2....n terpikir tentang ape tujuan datan g tu...ehue..kan nk bincg pasal....futher study so aku pon cari tmpat yg ada wifi untuk surf internet...so yang ada kat sturback jerk....huhe...so kitorg lepak la kat situ...bincang2 tak la lame sngt...pastu ape lagi shoping time..ehuhe,,,,aku pon nk tkr wallet yg dah lame tu....dah 2 tahun,....so aku pon suruh la sorg member ni pilih n aku pikir dia layak pilih kan...thanks taw...suke sngt.....heuhe.....aku beli body glove...sbb tu je brand yang aku ske...huhuh..then kitorg pon balik adoi penat plak menuklis....heuhe....that all thanks you!!!>.heuheue

KeBusYiaN DalAm SeMinggu

salam....sory la kawan2....lately ni rasa cam malas jerk nak mengarang dairi ni..ehuehue....yela lagipon hidup aku dah berubah da...tak macm dulu lagi....now ni aku dah x keje...so bile dah tak keje tu plus plak dah ada lesen kaki ni memg gatal je la nak tekan pedal minyak...hari2 kalo bleh nak jalan....k hari petama aku stop keje...aku dah mula merantau.....hehehe....aku pon x rancang perjalanan tu.....cite dia macm ni...tut............tut..........(bunyi handphone).....

Pak Ngah:Salam bro......
Aku:yes bro...ada ape malm2 ni...macm urgent jerk...
Pak Ngah;yes bro memg urgent pon ikut pakngah jom p penang....
Aku:Ha...Penang?....Malm ni ke??.....
Pak Ngah:ye la...nape x free ke??....
Aku:xde la x free...(padahal da ada rancangan ngan kawn2)..Kenape nak ke sane???
Pak Ngah:Mak ngah sakit....t afrina cam mane....
Aku:(memikirkan sejenak)...hurm..........ok la...
Pak ngah:k siap jap agi kite gerak...

so mlm tu jgk aku bertolak untuk ke penang...dengan ditemani bulan dan bintang ciptaan ilahi..
kami pon meneruskan perjalanan..n sentiasa berdoa agar perjalanan kami diberkati oleh ilahi...
so selepas dua jam kami berjalan...kami pon berehat sebentar untuk membuang air dan membeli makanan or minuman untuk menahan daripada ngantuk..heuhee.....then kami pon trus kan perjalanan..yang pelik nye.....aku yg tak bawak kete ni yang mengantok....yang bawak tu rileks jerk..mungkin aku x bwak kot n tak de bende nak buat tu yang mengantok....aku pon cakp la..kalo penat tukar la...padahal aku da bosan nak bawak kete ni...xsabar.uhehueh...akhirnye khidmat aku x diperlukan jgak...aku cume menemani shaje...euehe....then kami smpai pukul 5 pagi..kami trus breakfast kat kedai mamak yg diberi name PELITa....euhee...pastu bru la kerumah mak ngah...smpai jerk....aku trus melemah kan badan aku ni...ke atas katil...lalu tdo...
tak sampai satu jam aku melelapkan mata...si kecik yang bername afrina tu...suh tlg mandikan dia pulak..nak g skolah pagi2....rasa cam da ada ank je tapi tak pe..dia comel sngt...syg sngt kat dia....so pastu aku smbg la tdo smpai kol 1...eheeuehu...lame kan...then selepas aku sedar dari tu..matahari pon dah tepacak kat kepala...perut mula lapar...then abg ipar aku pon ckp ..cepat siap2...kite makan dan blik semula...mak ngah pon da sihat tu...kite bwak afrina jerk ....
ehue..wah apy nye se kecik tu balik kg..euhehueh...so aku pon dapat mandat kali ni untuk drive balik ke segamat...hahaha sebb si kecik tu ada....so bapak dia kene la jage dia.ngan aku dia x nk. ..uhehue....so aku pon drive la....smpai segamat bertolak kul 6 smapi pukul 1...sume mematuhi peraturan jalan raya...aehue....so smpai jerk aku dah penat gile...so aku pon tdo.....!!!!!!!!!

Saturday, March 13, 2010

KePutUsAn SpM

salm.....hurm nk kecewa pon xgne da,...heheh..nak wat cam mane itu la usaha yang aku dah lakukan...n tu la hasil nye..jadi trime la dengan hati yang terbuka...heuheue....xpela pengakhiran hidup bukan ditentu kan SPM mungkin tuhan blum lagi nk memberikan rezeki kepada hambanya yang kerdil ini....bila tiba masa nye dia akan berikan pada masa yang sesuai..ehuehe....setiap manusia akan menerima rezekinye.....jadi kite perlu trus kan hidup...walaupon spm aku ni x de la power sngt..tapi sume kredit......kire air batu campur la...ehhehe.,jadi aku cube la appy mane2....xso pas amik result tu ada la keputusan yang aku agak x berpuas ati dengan ape yang aku dapt tapi tak la bemakne aku ni tak besyulkur eh korg ni..mesti dah pikir caqm tu kan...cume aku sangsi la...selama ni A cam mane B+...so aku pon nak try la semak semula...tambah 1 A ape salah nye kan hehehehe,.,..yang penting kite yakin.....Jadi lepas aku dah dapat result tu...aku pon terpikir la kat mane aku ni nak smbg belajar...tgk kan result aku...aku leh meneruskan pengajian aku dlam perakaunan...so aku pon berbincg ngan tiga org kwn aku ni...tapi diaorg result sume gmpak2..haha..aku jerk yang paling rendah..ehuhee..tapi takpe la..aku jadikan mereka ni pencabar hehe.....diorg korg nak tahu spe..hehe..nana,intan ngan far...so kami pun mula berbincg start pukul 11 smpai la 2 pagi..walaupon aku ni xbpe nk shat..tapi aku truskan jgk la perbincgan tu..ehhee....macam2 la dibincng kan..padahal nak isi lapan pilihan,...tapi amik mase...bukan senang tau nak pilih ape yang kite ni nak blaja...ikut kan kelayakan memg lepas la..tapi tgk jerk la nasib cam mane,...kalo kite dapat sme bagusla..bleh la blaja dengan korg yang pandai tu..ehuehe....then dah siap isi... aku tak larat da so aku mintak undur diri la hehehe...n aku pon tdo hehe... nite member....

Tuesday, March 9, 2010

JanTuNg Rasa Nak guGur

Salam.....punye la enjoy lepas spm ni....puas ke x......agk2 korg cam mane...pikir la sendiri..now ni...enjoy sume da tolak tepi untuk seketika waktu...ehhehe...memkir kan ape akan jadi pada 11 mac ini...ada kah usaha selama ini membuah kan hasil atawpon sebalik nye....same2 la kite berdoa untuk kejayaan kite bersama...huhuh....ceh dah nak smpai waktu nye baru la nak post macm2 pasal spm kalo x hurm.....xde nye nk sebut perkataan spm kan2.....hari demi hari aku lalui dengan rasa ketakutan...jantung nk gugur pon ada...ehhehe...tapi nk buat cam mane...nak tak nk ari itu akan tibe....tak kan hilangnye ari tu kalo kite doa pon....dia tetap akn ada.....huhuh...so kepada sume plaja terima la keputusan anda dengan tangan yang terbuka...kite dah usaha kan n berdoa....so trime la takdir itu la keputusan kite....jagn ptus asa k kwn2...masa panjang lagi.....renung la nasihat2 ini ..t kalo aku trme nasihat yg lain....aku akan tambah k....kwn...trus kan la berdoa agar kite memiliki kejayaan bersama

hurm........ni antara kata2 semangat seblum aku amik result

"Khalis dah ready khamis ni?
Dont be so worry k.
u hve done the best that u can.
i wish u the best t"

"apa yg kta dapat sebenarnya adalah hak Allah.Dia yg maha pemberi...so,terima seadanye.Allah akan beri yg terbaik utk kta,sesuai pada masanye...."

Monday, March 8, 2010

AvOid To Be EGo

MALAM TADI KAMU DAN KAWAN BAIKMU BERTENGKAR.

KAMU MEMBUAT KEPUTUSAN TAK MAHU BERCAKAP DGNNYA KEESOKAN HARINYA.

DIA SENYUM KEPADAMU.SEBALIKNYA KAMU MENGETAP GIGIMU KPDNYA.

DIA MENCERITAKAN PERKARA YG BAIK TENTANG KAMU KPD KWAN2NYA YG LAIN.

KAMU PULA MENYEBARKAN KHABAR ANGIN MENGENAINYA.

DIA CUBA MENDEKATIMU DAN MENEGURMU.

TAPI KAMU TOLAKNYA KE TEPI.

BAGINYA KAMU SEORG KAWAN YG TERBAIK.

KAMU PULA RASA DIA SEORG KAWAN YG PALING TERUK PERNAH KAMU JUMPA.

DIA PUN MENULIS NOTA KPDMU DAN MENCERITAKAN SEMULA KENANGAN M ANI S YG
PERNAH KAMU DAN DIA KONGSI BERSAMA.

KAMU PULA MENULIS SEMUA SAAT BURUK YG KAMU INGAT SEPANJANG BERSAMANYA.



JAUH DI SU DUT HATIMU KAMU MENGASIH ANI NYA. TAPI DI HATIMU SU DAH PENUH
DGN
KEBENCIAN.

KEESOKAN HARINYA KAMU JUMPA SATU NOTA DRPDNYA:

DEAR_________,
SAYA CUBA MEMBERITAHU KAMU SEMLM TAPI KAMU TAK BERI PELUANG UTK SAYA
BERCAKAP. SAYA CUBA BERITAHU KAMU BERITA GEMBIRA TAPI KAMU TAKUT UTK
MENDENGARNYA.SAYA CUBA UTK SENYUM KPDMU TAPI KAMU SAMBUT SENYUMAN SAYA
DGN KEBENCIAN. SKRG NI KEADAAN SAYA SGT TERUK DAN MAKIN TERUK.

SAYA MINTA MAAF SBB HARI NI SAYA TAK DPT BERJUMPA DGN KAMU.
SAYA TULIS SU RAT SEMASA SAYA DI HOSPITAL.SAYA SU DAH KE SU NTUKAN MASA.
SAYA MINTA MAAF SBB TERPAKSA BERITAHU KAMU SKRG.
SAYA MINTA MAAF ATAS PERGADUHAN KITA,KAMU MMG SEORG KAWAN YG HEBAT.
SAYA JANJI SAYA AKAN SENTIASA MEMERHATIKAN KAMU.

SALAM KASIH
SAYANG,

________________

KAMU PUN BERLARI KE HOSPITAL UTK MEMINTA MAAF PDNYA.

TAPI HANYA IBUNYA SAJE YG ADA DI SITU.

IBUNYA MENEKAP MUKANYA DGN KEDUA BELAH TGNNYA.

DAN DIA PUN MENANGIS.DIA MELUTUT DAN BERDOA SU PAYA TUHAN KEMBALIKAN
ANAKNYA.



KAMU SU DAH TERLAMBAT.
KAMU BERHARAP DPT BERITAHU KAWANMU YG KAMU MINTA MAAF DAN UCAPKAN
SELAMAT TINGGAL.


PENGAJARANNYA:

SEMUA KAWAN ADA MASA NAIK DAN TURUN.DAN KADANGKALA KAMU PERLU MEMINTA
MAAF.JGN TUNGGU ORG LAIN MELAKUKANNYA DULU.SBB KAMU TAKKAN TAHU APE
AKAN
TERJADI ESOK HARI.



DENGAN ITU SAYA MENYU SU N SEPULUH JARI MEMOHON AMPUN DAN MAAF SEKIRANYA

SEPANJANG PERKENALAN KITA ADA PERLAKUAN DAN TUTUR KATA YANG TIDAK DISENANGI

DI HATI KALIAN SEMUA.



I'M THANKFUL U'RE MY FREN!....